Thursday, December 29, 2011

// I LOVE YOU FOR NO REASON //

Assalamualaikum wbt ..

Wahai pemilik kasih sygku ..
Jangan ditanya mengapa sy menyayangi awk ..sy tidak punya jawapan untuk sesuatu seperti itu ..Jgn didesak dan ditagih jawapan pada soalan  yg tiada sy pernah terfikirkan  sama sekali ..

Ingin sy menyayangi awk kerana rupa paras awak yg menjadi pujaan ramai wanita ..namun sy risau jika suatu saat nanti rupa paras itu tiada lagi ,maka tiada lagi sebab mengapa harus sy menyayangi awk ..Apa itu cukup membuktikan kalau sy betul2 syg pada awk ??Jgn dibandingkan sy dgn mana2 perempuan yg ada di luar sana ..Ternyata sy dan mereka jauh berbeza ,,

Ingin juga sy mencintai awk kerana senyuman awak yg mampu mencairkan hati mana2 wanita ..namun adam,sy khuatir jika suatu masa nanti awk tidak lagi mampu tersenyum ,maka tiada lagi sbb mengapa harus sy menyayangi awk ..

Jika syg itu bersebab ,maka agama adalah sebab yg paling kukuh mengapa sy begitu menyayangi awk..sy menyayangi awk kerana AGAMA yg ada pada awk ..andai dihilangkan agama itu ,nescaya ,akan sy bimbing awk kembali ke jalan yg benar dgn sedikit ilmu di dada ..Akan sy doakan agar awk dikurniakan hidayah dan limpahan rahmat dariNya..agar wujud kembali agama di dalam diri awk ..Begitulah sebab mengapa sy memilih awk ...

Sy bukanlah solehah ,tetapi berharap untuk menjadi yg solehah kepada yg soleh ..InsyaALLAH ,akan sy cuba yg terbaik ..

Sy tidak mengharap pada yg 'USTAZ' krna sy jua bukanlah USTAZAH ..namun jika diberi Allah seseorg seperti itu ,InsyaALLAH ,akan sy perbaiki keperibadian diri agar setanding dgnnya ..

Sy tidak mengharap pada yg KAYA ..kerana diri ini dilahirkan dalam persekitaran yg penuh KESEDERHANAAN ..akan sy terima awk seadanya kita insan biasa ..

Tidak juga sy mengharap pada yg MAKSUM ..kerana hanya Rasulullah shja berhak mendapat gelaran seumpama itu ..usah dirisaukan akan masa-masa lalu yg penuh noda ..sy tetap akan menyayangi awk ..

Cukuplah ..andai awk MEMAHAMI jua MENYAYANGI sy apa adanya ..cukuplah andai awk mampu mengIMAMkan sy dan anak2 kita nanti ..cukuplah ,andai awk bisa membimbing dan memperbaiki diri ini ..Cukuplah ..andai awk mmpu memberi KEBAHAGIAAN dalam KESEDERHANAAN ..sy sudah cukup berSYUKUR ..


p/s : KASIH DAN  SYG SY TIDAK DTG BERSEBAB .KASIH SY TIDAK MUNGKIN BOLEH DIUKUR DGN KESEMPURNAAN FIZIKAL .JGN DI CARI GALI SEBAB ITU .JIKA BENAR AWK JUA MENYAYANGI SY ,MAKA AWK SEHARUSNYA TAHU KALAU AGAMA ITU PERKARA TERATAS YG AKAN SY LETAKKAN .JIKA DIPELIHARA AGAMA ITU ,MAKA AKAN BERBAHAGIALAH KITA DI JALAN ALLAH .INSYAAALAH :)

No comments:

Post a Comment

Komen Best2 taww:)!