Tuesday, February 14, 2012

PONTENG JIWA!

Assalamualaikum korg .. uhuhu. rindunye kat belog buruk nih as almost one week ta bkak.heee :)) Entry aku ai cam pelik ckit tajuknyee. Tapi amatlah sesuai untuk mereka2 yg bergelar pelajar.. Ta kesahlah umo bpe pon. Yg penting PELAJAR~!

                                                                  ::PONTENG JIWA::



Satu hari.. teacher masuk kelas. Murid2 sume bangun. 'Morning miss !(together-gether). Pastu sume duduk*dgn sopan. Teacher suh bkak buku muka surat 905*befde aku!lalalalaaa~~ .Murid2 sume ikut. So teacher mula mengajar. Dengan bersemangat. Tenyeh2 chalk dekat blackboard. Tak tak. GREENBOARD. baru betol. Habis satu chapter. Legaa .Fuhhh .So skg nak uji murid2 fhm ke tak.. Wat eksesais. Suh si A bacakan jawapan tok sokln num 1. SALAH. Bile tanya faham ke tak ape yg diajar tadi dia ckp ta fhm. Bila tnya, tgok and salin tak ape yg ditulis kat depan, dia ckp tulis. Bila tanya lau tak fhm, tadi mase sy explain nape tak tnye, dia diam. SAH! Dia ponteng jiwa. Jasad dia kat lam kelas. Tapi jiwa dia dah terbang melayang. Berani dia! Grrrr~~~~


DUGAAN. DUGAAN. Tulah! Sape suh jadi cikgu. Penat. Dah habis segala ilmu pedagogi dan psikologi diguna. Mcm tu jugak! So skrg mcm mane teacher2 nak atasi masalh cmni? Tenang2. Nama pon pelajar2. Mcm la dulu teacher tak pernah ponteng jiwa. yeee daaaak ? SABAR. Tu kunci kejayaan teacher!  Lau pe yg kite ajar sume students fhm, tadela cabaran jadi teacher. Ah. Kena fhm. Ponteng jiwa nih tak sama cam ponteng kelas. Jum curik jiwa students balik. Hahha. Jgn arap teacher nak biarkan awk ponteng jiwa lam kelas teacher. No no:) Teacher serius nih. Teacher kena cari jalan spya korg tak dapat tidak tgok and fhm pe yg teacher aja kat depan nih. Teacher kejam!


Students teacher ni, banyak sgt amik vitamin M. Ta elok tu ! Vitamin M tu wat korg jadi MALAS. Berbakul2 teacher kasi nasihat. Berbakul2 jugak nasihat teacher yg korg campak longkang. Haru!  Jangan ponteng jiwa lagi ek? Teacher sayang korg ! tata!!!

p/s: Teacher baru jek nak masuk sem2 18 aibulan nih. Saje je belagak cam dah posting. Testing 1 2 3. Ne tw kannn :-P


Vocabulary hari ini untuk murid2 teacher :

PEDAGOGI- klik SINI untuk melihat definition nyee :))

7 comments:

  1. hahahah..kami tak skola dah....boleh la ponteng kn

    ReplyDelete
  2. huhu .bole. Dikuatkuasakn u mereka y brnama students shj. Hehe

    ReplyDelete
  3. http://haniezcorset2u.blogspot.comMarch 14, 2012 at 11:27 AM

    teacher adeeya posting kt ner nanti...kalu area bangi..blh akak belanja satey best..

    ReplyDelete

Komen Best2 taww:)!