Sunday, April 1, 2012

:: Prince Charming ::



Mungkin bagi org lain, kalau dah namanya Prince Charming, mesti nak yg hensem2, kaya, baik, sweet, romantik. Betul tak? Terpengaruh dgn novel lettew, hew2..

Tapi bagi aku Prince Charming aku ni len ckit. Prince Charming aku adlah seorang lelaki yg berjubah, pakai kopiah, ade selendang di bahu and kalau boleh berserban. Tak perlu ada harta cukup untuk sara lapanploh keturunan. Cukuplah ada ilmu agama di dada. Tak perlu hensem taupon ohsem. Cukuplah dgn nur yg ade pada wajahnye. Tu pon dah lebih dari hensem. Berganda-ganda ohsem, heeee.

Tak perlu nek kete beso2. Berjalan kaki pon still nmpak bravo. Ade gaya. Lau bole, bialah ade style cam imam muda tu. Bile tgok, hati pon rasa sejuk. Subhanallah. Aku tak reka2 ciri2 ni sume. Lelaki cam ni mmg ada. Masih ada. Lelaki yg meletakkan seluruh kehidupan untuk memperjuangkan agama Allah. Lelaki yg boleh berpidato soal agama di depan khalayak dengan yakin. Lelaki seperti itu. Yg aku mahu.

Hari ni, aku saksikan dengan mata sendiri betapa lelaki seprti ini sgt sedikit jumlahnya. Dan aku, mmgla tidak layak untuk berdamping dengan lelaki2 seperti ini. Tidak pantas. Ilmu agama di dada terlalu sedikit. Segan. Tetapi. Heeee., Kalau lah Allah kurniakan aku lelaki sebaik ini, InsyaAllah, akan aku pikul amanah itu. hew2,

Dan kamu Prince Charming. Tolong jangan jatuh cinta dengan org lain. InsyaAlllah. Akan aku persiapkan diri dengan ilmu agama. agar aku boleh memiliki lelaki seperti kamoo. Wait for me~~!!

Permisi si kachak plus si jelita yg ohsem berganda-ganda.
Pheeeewww, :)

5 comments:

  1. Hey darl, nice entry . I like it !
    BTW, already follow u . hope follow back darl . :))) Keep in touch

    ReplyDelete
  2. tauuuu dahh spaaaaaaaa......
    smaaaaaaaaa.....

    ReplyDelete
  3. Haaahhh? Siapakah ? weeaahuuu :P

    ReplyDelete
  4. aku tpgruh dgn novel.hihihi.truskan mengupdate blog .xoxoxoxo..

    ReplyDelete

Komen Best2 taww:)!