Friday, December 30, 2011

//JIKA KU TAK BANGUN ESOK PAGI//







Assalamualaikum syg ..
Jika sy tidak lagi bangun esok pagi ..
sayang ,maafkan sy kerana terpaksa meninggalkan awk sebegini cepat ..Ampunkan dosa2 sy ..Halalkan makan dan minum sy ..redhakanlah pemergian sy ..Tlg !jgn ditangisi perpisahan ini ..jgn diiringi pemergian sy dgn linangan airmata ..Sungguh ,sy pasti akan terseksa dan menderita melihat kesedihan itu ..


Andai esok pagi tiada lagi buat sy ..
Jgn disesali apa yg terjadi syg ..Maafkan sy ..kerana terpaksa menguburkan impian yg telah sy bina sebegini lama .Untuk menjadi isteri yg sah untuk awk ..Untuk menjadi peneman di kala duka ..untuk menjdi pendengar yg setia di kala awk memerlukan ..Maafkan sy wak ..krana tidak dapat menjadi bidadari awk di syurga kelak ..Sungguh sy terkilan .




Esok pagi sudah tiada lagi..
Sy akan tetap menyayangi awk ,syg ..hingga ke hujung nyawa ..telah sy bawa cinta ini sehingga ke alam sana ..Cinta yg telah terkubur bersama-sama jasad sy ..Doakanlah sy dari kejauhan ..Sy ,,yg amat berbangga dicintai seseorang seperti awk ..disayangi seseorang seperti awk ..Terasa hidup yg sy lalui ini bermakna ..Maka jika nyawa ini mohon dikembalikan kepada maha pencipta ,sy rela ..Akan sy bawa kebahagiaan ini ..tersemat teguh ,bersemadi di hati ..




Awak ..hari esok telah pon tiada ..
Sungguh ,hati sy terkilan ..Kerana tidak sempat bergelar isteri kepada awk ..terkilan kerana tidak sempat bersujud padaNya ,berimamkan awk ..maafkan sy ..terkilan kerana tidak sempat memasakkan makanan kegemaran awk ..Tapi awk harus tw ,sebelum dijemputNya ,sy sudah pon mula belajar memasak makanan kegemaran awk :) Dengan harapan agar sy dapat selalu memasak untuk awk ..




Ke mana hari esok ..
Hari esok sudah tiada ..sy teringin nak tggu awk balik keje ..Nak kucup tgn awk ..Awak da jnji kann ???yg awak xkan balik keje lewat2 malam andai 1 hari nanti kita kawin ..kan wak ??awk ingat ag x ??awk ckp ,awk xkan salu tinggalkan sy di rumah ..awk janji akan salu tlg sy wat keje2 umah ..awk tw x ,masa tu..menitis airmata sy ..sbb terharu ..awk ,masa tu ,nak je sy teriak n jerit kat awk ..yg SY SYG AWK !!tapi sy ingt pesan awk ..spya syg itu tidak diungkap acap kali ..Jadi sy pendamkan ungkapan ituu ..




Awk ..
sy ade pesanan untuk awk ..


1.Awak susah bgun tdo kan ??jadi sebelum tdo ,awk jgn lupe kunci  jam dulu ..n,,jgn tdo lmbat2 sgt ..jgn asyik sgt dgn game awk tu ek ??sy tw ,kalau awk ada masalah ,awk kan cari laptop awk n men game ..awk degil .jadi jgn tdo lambat2 dah :)


2.Kalau awk ada masalah ,jgn dipendam ..belajar meluahkan ..ye wak ?sy tw awk suke sgt pendam perasaan awk sorg2 ..dulu .bile sy tnye pon ,awk jrg sgt berkongsi masalah awk dgn sy ..sy risau ..


3.Awak kena fokus pada pelajaran awk ..sy tw awk sgt suke apa yg awk belajar skrg ..habiskan pelajaran awk ..tw ??jgn campur adukkan masalah peribadi awk dgn pelajaran .sy tw awk kuat :)




awk ...5 benda yg paling sy suke tentang awk ..
-sy suke mata awk ..
-sy suke rambut awk..
-sy suke senyuman awak ..
-sy suke cara awk berjalan ..


 dan




























-SY SUKEKAN AWK !!




selamat tinggal syg ..jgn diukur kasih syg sy selama ini .sungguh tidak terhingga ..ingatlah ,,yg diri awk teramat beerti buat sy .. :)
sy SYGkan AWK !!!





Thursday, December 29, 2011

- DI ATAS SATU CINTA -

#semoga hidup matiku bersamamu ,bakal imamku :'(


Jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
Apakah ku masih bisa terus melangkah
Serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu di hatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu di hatiku

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya

Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu di hatiku



#semoga cinta ini diredhai.

// I LOVE YOU FOR NO REASON //

Assalamualaikum wbt ..

Wahai pemilik kasih sygku ..
Jangan ditanya mengapa sy menyayangi awk ..sy tidak punya jawapan untuk sesuatu seperti itu ..Jgn didesak dan ditagih jawapan pada soalan  yg tiada sy pernah terfikirkan  sama sekali ..

Ingin sy menyayangi awk kerana rupa paras awak yg menjadi pujaan ramai wanita ..namun sy risau jika suatu saat nanti rupa paras itu tiada lagi ,maka tiada lagi sebab mengapa harus sy menyayangi awk ..Apa itu cukup membuktikan kalau sy betul2 syg pada awk ??Jgn dibandingkan sy dgn mana2 perempuan yg ada di luar sana ..Ternyata sy dan mereka jauh berbeza ,,

Ingin juga sy mencintai awk kerana senyuman awak yg mampu mencairkan hati mana2 wanita ..namun adam,sy khuatir jika suatu masa nanti awk tidak lagi mampu tersenyum ,maka tiada lagi sbb mengapa harus sy menyayangi awk ..

Jika syg itu bersebab ,maka agama adalah sebab yg paling kukuh mengapa sy begitu menyayangi awk..sy menyayangi awk kerana AGAMA yg ada pada awk ..andai dihilangkan agama itu ,nescaya ,akan sy bimbing awk kembali ke jalan yg benar dgn sedikit ilmu di dada ..Akan sy doakan agar awk dikurniakan hidayah dan limpahan rahmat dariNya..agar wujud kembali agama di dalam diri awk ..Begitulah sebab mengapa sy memilih awk ...

Sy bukanlah solehah ,tetapi berharap untuk menjadi yg solehah kepada yg soleh ..InsyaALLAH ,akan sy cuba yg terbaik ..

Sy tidak mengharap pada yg 'USTAZ' krna sy jua bukanlah USTAZAH ..namun jika diberi Allah seseorg seperti itu ,InsyaALLAH ,akan sy perbaiki keperibadian diri agar setanding dgnnya ..

Sy tidak mengharap pada yg KAYA ..kerana diri ini dilahirkan dalam persekitaran yg penuh KESEDERHANAAN ..akan sy terima awk seadanya kita insan biasa ..

Tidak juga sy mengharap pada yg MAKSUM ..kerana hanya Rasulullah shja berhak mendapat gelaran seumpama itu ..usah dirisaukan akan masa-masa lalu yg penuh noda ..sy tetap akan menyayangi awk ..

Cukuplah ..andai awk MEMAHAMI jua MENYAYANGI sy apa adanya ..cukuplah andai awk mampu mengIMAMkan sy dan anak2 kita nanti ..cukuplah ,andai awk bisa membimbing dan memperbaiki diri ini ..Cukuplah ..andai awk mmpu memberi KEBAHAGIAAN dalam KESEDERHANAAN ..sy sudah cukup berSYUKUR ..














p/s : KASIH DAN  SYG SY TIDAK DTG BERSEBAB .KASIH SY TIDAK MUNGKIN BOLEH DIUKUR DGN KESEMPURNAAN FIZIKAL .JGN DI CARI GALI SEBAB ITU .JIKA BENAR AWK JUA MENYAYANGI SY ,MAKA AWK SEHARUSNYA TAHU KALAU AGAMA ITU PERKARA TERATAS YG AKAN SY LETAKKAN .JIKA DIPELIHARA AGAMA ITU ,MAKA AKAN BERBAHAGIALAH KITA DI JALAN ALLAH .INSYAAALAH :)

Wednesday, December 28, 2011

:: MENANGIS DALAM HUJAN ::

Assalamualaikum wbt .. mase tgah duduk dgr lagu wali band ni ,tetibe ujan kat tanjung malim nie ..hurmm .terus ase nak update belog ..aku xtau nak letak tajuk pe ..dats y aku letak tajuk tuu..ohohooh .at least ad gak perkataan hujan tu ,kan ?kot lau aku letak tajuk entry ni MEMORI DAUN PISANG ade yg menyampah plak ..teheexD ..korg fhm x pe mksud MENANGIS DALAM HUJAN ni ?

                                   TAK FAHAM ??

mesti xpernah kecewa ni ..pernah xtry menagis lam hujan?pun xpernah ?ishhh .mesti xpenah capel ni .ohohoo .salu org2 yg terluka hatinya suka la cenggini ..ala2 cite hindustan lau nagis lam hujan ..

tw x pe kelebihan nangis lam hujan ni ??ohohoho xD .xpe2 ,,lau ta tw ,aku tlg gtau .ni kan belog aku ..aku yg duk tenyeh2 keyboard ni hah .hahahaha

Kelebihannya ,bile nangis lam hujan ,org xkan nmpak korg tgah nangis time tuu ..best kan ???so ,lau ase na ngis n kebetulan plak time tu hujan turun ,cepat2 p nangis lam hujan ..seyes ,sgt sayu perasaan time tu .camane aku tw ??konfemla aku tw ,sbb aku pnh try .ohohoo ..mmg dramatic kan aku ni ??p seyes ,time tu ase na nangis kuat cemane pon aku xmalu da ..sbb xde org pasan ponn ..feeling habis ..


huhuhuhuu .HUJAN !!



tu yg pertama ..yg kedua,korg akan ase lega ngt pastu ..pecayalah ,,aku wat cenggitu ,aku ase lega sgt ..ase sejuk hati bile air hujan mengalir kat tubuh ..ase nak bersyukur pon ada.*tibe2=.=' .Hujan ni kdg2 mmg wat kite syhdu kann ??tambah2 aku ni ..tacink da ni ..da dtg da feeling tacink habis aku ni ..lagi2 duk dgr lagu syahdu wali band nie ..fuhhh .sentap :'(


i lap walking in the rain tooo :D


Tapi korg tw x pe yg paling bagus korg wat time hujan ni ??ohohoho..yg paling bagus ,bile hujan ni turun ,akan ade satu pasaan sayu tw ..sayu sgt ..bile tgok ujan ,ase cam nak je masalah2 yg duk berserabut lam otak ni berlalu pegi cam air hujan yg turun mencurah2 tuu ..ase damai ..kann ??aku suke bau rumput bile ujan turun ..subhanallah .time tu ase unik sgt ciptaan Allah ..hehee .ase cm bertuah sgt dpt idup sampai hari ni ..korg pnh xbgun tdo pada satu pagi dan ase bersyukur sgt korg idup ag pagi ni ???


:D




#so kena belajar bersyukur ..lau xpnh ,kena pernahkanlaa ..hihihi


sekian xD


Monday, December 26, 2011

DAN BINTANG BERCAHYA TUNJUKKU KE JALAN ...... SYURGA :)

Assalamualaikum sahabat2 ,teman2 dan rakan2 serta kawan2 ku sekaliannya .halu ..halu ..halu ..hehehehehe .kamu baik2 aja ?owhhh ...Alhamdulillah :) .senang hati dgr .. >.<


              KAU DATANG KETIKA DUKA 
                              DAN BINTANG BERCAHYA
                TUNJUKKU KE JALAN---------->> SYURGA


Tajuk ni aku amik dari lirik lagu kakak angkat aku ,Datuk Ct tuuu .ohohooohho .p/s :ta pyhla wat muke jeles tu sgt ..buruk kot =.=". hahhaha .ni hah liriknyeeee :----





Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud





Korg penah x ase putus asa bile cinta korg terputus di tengah jalan ?penah x rasa suatu kepiluan yg xtertanggung ?saat org lain bahagia dengan pasangan masing2 ,korg plak duk sorg2 sambil baca blog aku .ohohoho .penah x ??penah x ase mls da na pk sal cintan cintun ni ??most probably ,the answer is Y ES !!kann ??


mcm lirik lagu ni gak kan ?huhu..nyway,,aku pon pnh ase kecewa ..aku pon pnh ase perit ditinggalkan ..penah ase cam xmau hidup da ..hilang separuh jiwa aku ..sgt2 sedih time tuu .sgt pilu .pedih ngt ase hati ni .mcm ada org siat2 .ase terpukul ngt .im soo sooo dem depressed at that time .hurm ..


bile da sedih cmtu ,baru nak ingat tuhan ..baru nak cari mana telekung .baru nak ingat balik camane nak amik wuduk .baru nak pk ,kiblat belah mane .dah mmg lurah ,manusia ni hanya akan ingat penciptanya bile ade masalah menimpa ..kann ??time tu la baru ase nak bersolat .tersedu sedan menangis saat sujud padaNya .ase pilu yg xtergambar ng kata2 ..betol x ?itulah pe yg aku ase time tuu ..

Bile kite terlalu sandarkan harapan yg tinggi ,n dgn xtersangka harapan kite jatuh ke tanah ,kite akan kecewa.bile kite terlalu yakin pada satu2 hubungan,lagi2 hubungan yg xdirestui agama ,kite akan jatuh dan mengambil masa untuk bangun balik ..sgt ,,sgt,, SAKIT .luka yg xde sape nampak melainkan Dia .luka yg hanya akan sembuh ber'ubat'kan MASA .luka yg terlalu dalam hingga hati kita menjadi bisu .kosong .sunyi .


Allah tu salu ada ..saat kite hepi ,Dia akan selalu melihat dan berharap yg kite xlupe padaNya .begitu kasih sekali pada hambanya .Namun saat tu kite yg alpa ..kite terlalu mengejar cinta dunia .dan cinta kita padaNya kita abaikan ..jadi saat tu kamu fikir apa yg Dia rasa?? Dia yg menciptakan kita ..dan kite melupakannya dgn sekelip mata ..


Saat kite terjatuh ,Allah tetap akan ada ..saat kita rebah ,Dia akan menghulurkan tgn ..mengharap agar kita tau ,yg Dia ttp ada ..betapa Dia kasih dan syg pada kita ..Bersyukurlah ..bersyukurlah krana kita sempat terjatuh dan kembali padaNya..Merintih dan merayulah ..Dia selalu mendengar ..saat org yg kita sandarkan harapan melangkah pergi dari hidup kita ,Dia setia di sisi ..tidak pernah berganjak ..setia menemani ..memberi semangat baru ..menyuluh jalan2 suram ..mewarnai hati2 yg kian pudar ..memadamkan titik2 hitam dalam hati kita ..Subhanallah :'(

Aku percaya pada cintaNya .aku percaya aku diuji krana Dia tahu ,aku mampu menghadapi ujian ini ..Aku percaya dugaan yg menimpa akan mendewasakan aku ..Aku CINTA padaMu Ya Allah !!dengarlah ungkapan cinta dari aku ,hambamu ..Aku rela kehilangan beratus cinta manusia sekalipon .tetapi aku tidak sanggup kehilangan cintaMu .Aku xsanggup :'(

#Ampunkan aku krana pernah melupakanMu .
#Maafkan aku kerana pernah menduakan cintaMu ..
#Ku akui kekhilafan ku ,aku berserah padaMu ..
#Aku memilih untuk memberatkan akhirat berbanding hal2 dunia ..aku percaya janji2 Allah itu benar ..

Sekian :'(
*Haru plak ase ..aku off dulu .sory .salam.


:'(

Crush On You !!

Assalamualaikum wbt ..sahabat handai dan handal .teman2 yg sentiasa mendokong gue .uhh .makasih banget sik .haruu gitteww :P
Gue titipin entry ini buat cowok2 sama cewek2 yg tidak dianggap di luar sane yaa ??Dengan harapan semoga ceria2 selalu .teheee xD
Pernah x korg suke o syg sape but then org tu ta tw pon ???alah ,,kire cam admire cmtu .xpon dlm diam ku mencintaimu .hah .gitulah ..umm .aku penah .
*direct jek aku kan .hohoh.Bukan sekali ,p byk kali .nak gtau ,tkot kena reject .hurm .dilema ase .lau x gtau kot nanti ade yg amik .haishh .isau2 =.=' ,penah x ?penah x ?penah x??


Kalau penah ,pe yg korg wat spya dia tau yg korg suke dy ??huhu .pengalaman aku ,time aku nakal2 dulu*skrg  aku notti je.da baik da.xde nakal2:P ..aku wat mcm2 spya that guy tahu yg aku suke ni dy ..ohohoho .


                                CONTOH ???

1. aku buat2 terserempak n bagi senyuman semanis yg mungkin sambil control ayu dan jeling2 manja .ngehngehngeh .dengan harapan semoga dy jatuh cinta pandang keberapa pon aku ta kesah .yg penting ,spya dy tw yg aku ni wujud .baikk punya :P





2. aku karang surat chenta untuk dy menngunakan ayat power n gramatis serta dramatis.time ni lerr aku na show off yg aku ni pandai BM .tapi nie taktik lama la .skg org ta men da surat2 .aku ,beselah .aku suke mende kuno2 nie .hehheh .so ,lau zaman skg org mtx fon num jek lahhh .pendek cite .huffs


3.haaa ,yg ni baru tahap mtx num fon .pas incik posmen xbertauliah aku anta kan surat,sementara nak tgu dy respon tuu ,aku p usha kengkawan dy n mtx num hp dy ..hahaha .ase cam player plak gelak cenggini .kehkeh .p lau time aku dulu ,form 3 bru abah bgi fon ..so sementara na dpt fon tuu ,public2 kat tepi2 jalan tu mmg penat nak menelan syilling aku .kihkihkih


4. ajak dy jupe .p/s : step ini hanya untuk org yg terlebih bajet n yakin cam aku jek twww ???pliss dun try this at home :P   Jadi dipendekkan cite ,lau ase yakin ,ajak ler dy jupe .lau confident level tu tahap yg ta bpe na bgusss ,better dun lah .kang ta pasal2 plak cramp kat citu .jadi patung tercongok sbb neves sgt ..ohohohoo .




5.pastu ,kwan lerrr ng dy .usha2 ler tye dy da ad awek lum .hehheh .lau dy ckp xdek ,,yeaaahuuuu !!p lau dy ckp ada ,korg pegi kat longkang berdekatan n terjun .hahaaha .gurau jek .teheeexD .lau da ad ,korg ta pyhla ggu dy da .ramai ag org len kannn ???kumbang berekor-ekor.bunga plak berkuntum2 .lau xnk yg kuntum ,yg jambak pon ad ..yg serumpun pon bolih gakk :D


#tapi tu sume step taken when i once a teenage .skg aku da dewasa .grown up oredy .xbleh da gune dat nonsense step .kaann ???Okeh .lau skg aku crash ng someone ,step pe yg akan aku gune ???ini stepnyeeeee .ohohohohoho .sekejap ekkk :--
                                           
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #

                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
                                                #
Aku sedang berbueno .hahahaha .*credits to my bestie ,asad akhram .ade motip ler kann ko na bangga aku letak name ko kat cni kann ?=.="


Sambung2 ..huhu .lau skg aku crush on someone ,aku xkan gtau org tu da .aku akan pendamkan lam hati .not even my friends will noe bout this .aku akan sabar laupon hati aku isau dy akan jadi milik org len .ape yg aku aku wat ialah :


1.  aku akan salu berdoa dan luahkan perasaan aku pd Allah .aku akn ngdu pada Dia je .aku syg n suke sape ,Allah je yg akan tahu .Aku tw ,Dia akan bg aku penyelesaian yg terBAEK !!aku pasti seyakinnya pasti .konfem .musti .




2. lau terjumpe dy ,aku akan cepat2 jauhkan diri .xnak persaan aku pada dy bertambah2 .aku xnak dekatkan hati aku dgn maksiat .sebolehnya ,aku nak jauhi dy .aku tkot tergelincir..sgt ..sgt TAKOT :'( ..Tawpon ,aku akan wat2 xnmpak jeh .




3. aku akan delete num fon dy .tu pon lau ada la .lau xde ,aku pon xmau usha num fon dy .aku xmau knl dy lbh rapat .aku nak serahkan sumenye pada Allah .Biar Allah yg tentukan untuk aku ..
Aku xnak ada bibit cinta yg aku fikir ditegah dalam agama ..




4. aku akn sentiasa berdoa,supaya 1 hari t Allah akan jodohkan aku dgn dy ,diatas sebaik2 jalan .xmau capel2 .nak kawen teross .xmau panggil manje2 .pas kawen blehlah :D .yg penting ,doa ,terus berdoa,berdoa ,berdoa dan berdoa :)




p/s :soal jodoh kamu ta usah isau .lelaki yg baik untuk perempuan yg baik .lelaki yg jahat untuk perempuan yg jahat .so ,as long as kamu jaga kelakuan kamu ,kamu jaga agama kamu ,,INSYAALLAH .Dia akan berikan seseorg yg BAIK buat kamu .sy pasti :)


Allah itu maha mendengar .sekali kamu syg Dia ,beratus kali nikmat yg dia bagi tanda Dia syg kamu .andai btol kamu inginkan seseorg itu jadi milik kamu ,kamu harus meminta pada penciptanya .Siapa lagi kalau bukan Allah ?Dia syg mencintai kamu .percayalah .andai benar perasaan kamu ,usah takot .jika yg dikejar kamu tidak dpt ,maka akan dikurniakan yg jauh lebih baik ..


Tidak perlu kamu hebahkan pada dunia kalau kamu sudah jatuh sayang pada 'dia'.Apa yg perlu ,luahkan padaNya .katakan padanya ,kamu inginkan 'dia' untuk menjadi penyeri hidup kamu .Kamu xperlu tonjolkan diri demi menunjukkan bahwa kamu itu wujud.TIDAK !


           
org yg mungkin kamu suke itu kepunyaan Allah .
jadi mohonlah padaNya :)



              


Allah tw apa yg baik utuk kamu .memadailah kalau 
saat ini yg ada untuk kamu setiap detik itu
ALLAH.

Sekian :)

Saturday, December 24, 2011

# BIBIR TERSENYUM HATI MENANGIS #

Assalamualaikum wbt sahabatku yg dekat dimata dekat di hati .dekat juga di jiwa ..dekat di mana2 sekalipon la yekk !salam perpaduan .salam sayang ,,bukan salam terakhir ..ohohohoho :D
Entry kami untuk hangpa ini hari ...

                 BIBIR TERSENYUM HATI MENANGIS


Tajuk ni aku dapat mase aku pi kedai buku seberang kampus .cover pon come lote .pink kaler tuhhh*aku xsuke pink,,plizzz .Aku sesangat lah tertarik dgn tajuk buku ni .dah sah2 aku mmg judge the book by its cover .aku ta kesah da content dy sal pe .aku bru bce 3 muka surat .p yg pasti ,contentnye harus bgus .bermotivasi :D


#pernah x lam hidup korg ,korg ase hipokrit sgt diri korg tu??penah x,korg pura2 senyum saat korg sedih?pnh x korg wat2 hepi sedangkan time tu hati korg tgh menangis ??pnh x korg ase nape la aku xckp je benda yg sebenar??Napela sampai hari ni pon aku masih sabar je??sampai hari ni pon aku masih xmmpu nak suarakan kesedihan aku??pnh x ???Aku pasti korg pnh ase cmtuu.Aku,4 sure pnh ase cmtuu ..selalu .mybe hari2 ..umm .


#pernah x bile ex korg yg paling korg syg ckp dy na putus n korg ckp ,'jan isau .sy oke .sy fhm' ..sedangkan time tu korg menangis tersedu-sedan!pnh x bile kwn korg xpedulikan korg ,sakitkan hati korg,ckp bkn2 kat belakang korg ,korg pk cmni ..  "xpela .dy xdek niat kot na ckp gituu .xpela,aku maafkan dy .."pernah kan ???huhu .Aku pasti ,sume org pnh ..tu la mksudnya BIBIR TERSENYUM HATI MENANGIS .


#kadang2 lam hidup ni ,bile kite yg terlalu menjaga hati org,hati kite yg akan terluka .bile kite terlalu menjaga perasaan sendiri,hati org len yg akan terluka .ase susa sgt kan??ase susah sgt nak tonjolkan perasaan sebenar tu .tw x knape ???sbb kite sume ade E G O .bile org yg kite syg sgt2 syg org len ,kite akan ckp 'sy akan bahagia lau awk bhgia' ..tapi bahagia k kite time tu??hepi k ??xsedih k ???pastu airmate yg mengalir tu tanda yg kite nih bahagia?cmtuu ??sampai bile kite nak tanggung sume tu?sampai dia dah beranak pinak dan kite masih lagi berharap yg dy akan kembali?Just stop it could u !!


Kite ni hidup biarlah bermaruah .org da ta suke kite .xpe .Biakan dy pegi .kite ni yg ptot risaukan kebahagiaan kite.bukan risaukan dorg2 sume tuu .bile org mengata kite,kite ada hak untuk menyatakan rasa ketidakpuasan hati kite ..tlgla jgn salu pendam ..kesianlah kat hati kite tu ..seksa ,sbb sik simpan perasaan ..jgn zalimi diri sendiri ..


#ade mase ,perkara yg perlu diluahkan,kite harus luahkan ..apa korg pikir,sampai mati korg nak pura2 senyum depan org lain sedangkan time tu hati korg meraung derita??ape korg ase korg bleh tanggung sume tu sorg2??korg da lpe yg Allah masih ada?dah lpe masih ade yg amik berat??xbleh cmtuu .xbleh ..korg xbleh terus2 memendam pasaan ..kasihanilah hati korg ..lau hati korg bleh berkata-kata,aku percaya hati ni akan menyuarakan betapa ia tidak mampu menanggung kepedihan tu sume ..


#aku ngku ,aku pon kdg2 sama gak cam korg2 sume .time aku sedih ,aku wat2 hepi ..bile ak tgok cite sedih ,aku tahan airmata aku .sbb segan nak nagis .bile aku teringat ex aku yg pnh dumped aku dulu ,aku salu ckp "ah .salkan dy epi,aku pon bleh hepi ape ."p tu sume bkn pe yg dtg dari hati ..hati aku ckp ,aku nak sgt bersama dy lagi ..hati aku bisikkan ,nak sgt ulang balik kenangan2 bersama dy dulu ..


aku ketawa walaupon aku sebenarnya ingin menangis ..
aku tetap tersenyum walaupon aku sebenarnya kecewa..
aku tetap kuat walaupon aku sebenarnya sudah tidak sanggup lagi..
aku tetap bersemangat walaupon aku dibebani masalah..
dan yg PENTING aku tetap sabar
dan memandang semuanya baik saja..
walaupon ketika ini hati aku LEMAH dan sedang SAKIT ..


:D




#korg isau??isau xde sape yg mendengar??yakinlah ,Dia masih ada ..Dia selalu ada ..Dia yg selalu mendengar ..mendengar dan terus mendengar tanpa jemu hatta sedikitpon ..Luahkan padaNya.Dia amat memahamimu ..sujud padaNya .akn diberikan jalan buatmu ..merintihlah padaNya ..akan di bukakan pintu bahagia buatmu ..merayu dan memohonlah padanya ..Nescaya Dia akan memujukmu dgn sesuatu yg tidak terjangkakan ..percayalah ..Dialah yg maha mengetahui kan sesuatu ..Subhanallah



berdoalah :)




p/s :mesti tabah!mesti kuat !<3


ni la buku tu .comey kan XD
Sekian :)

SOORY !SY TA BLEH PANGGIL AWK ABG DAH :'(

Assalamualaikum wbt.. ohohooo.kepada teman2 sefakulti.teman sekuliah.teman sedewan untok final exam.Dan teman seagama :).salam 1 fesbuukk .ibadat didahulukan ,fesbuk dikemudiankan .ngehngehngeh :P .Pada hari ini, sy kembali lagi dgn entry terbaharu.erk ,,terbaharu ke terbaru??*pape jek la .janji ade bunyi baru2 .ohohooh    

 
SORRY !SY XBLEH PANGGIL AWK ABG DAH :'(

Bile aku pikir balik,ase cam ta kena jek panggil boypren tuh abg ..B O Y P R E N jek ponn haaa .bkn sesape pon ..So ,ai ni aku nak karang surat untuk IncikBoypren aku ..kohnonnn lerrr ..Untuk meng'explain' dgn cemerlangnye nape aku ta bleh panggil dy abg ..Semoga dy bleh terima .fuhhh .isau :'(


Assalamualaikum  abg  ehh awk..
Sory ea lau sy wat awk sedih ..umm .P ad benda penting yg sy na gtau nie .. sy.. sy .. sy ase sy xbleh pnggil awk abg da :'( .Maaf lau keputusan sy ni terburu2 ..p sy ase ni yg terbaik untuk kite .. Sbb kite xpasti ag lau Allah da jodohkan kite bersama twpon x kan ???Sy ta mau panggilan abg tu jadi tawar lau kite btol2 kawen nanti ..Ase xdek nikmat rumahtgga kan abg  awak ?Sbb awl2 ag kite gne panggilan manje2 ..sedangkan sume tu xbleh pon ..

Awk ..
Sy isau bile pk ,camane lau 1 hari nanti jodoh awk bkn dgn sy ?Camane lau jodoh sy dgn lelaki lain?Awk ,sy sedih bile pk ,sy da pnggil org len A B G sedangkan bakal suami sy yg lebih berhak mendapat panggilan tuu .Pe pasaan dy wak ,lau dy tw sebelum kami kawen sy da panggil org len abg?Sedih kann ??Lau awk ponn,,awk musti sedih kann ??Awk xmau kan,bakal isteri awk panggil laki len abg?kan wak ??:'( 

Awak, yg dulu pnh sy panggil abg ..
Jan kecewa ..jan sedih ..dulu awk pnh ckp ,even kite capel pon ,kite kna jaga batas pergaulan kite .Awk ckp ,kite mesti saling menasihati .Awk pesan pada sy ,mesti salu jaga maruah diri ..mesti salu utamakan agama ..awk ingat ag x ?Sbb tu sy wat keputusan cmni ..sy harap awk fhm ..awk xkesah kan ??sy wat cmi untuk kebaikan kite bersama ..

 

Awk ,
biala org len ng capel dorg panggil sayang2 abg2 ..gne panggilan manje tuu .biala ng dorg wakk ..sy xpnh jeles pon ng dorg sume tuu .Sy ag bangga lau leh panggil awk 'awk' je ..sy oke je ..sy ase ag selesa ..sy ase ag terbatas hubungan kite ..sy xmau pnggil manje2 cenggitu dah ..tkot t kite akan terbawak-bawak ..Sy xmau hubungan kite tergelincir dari landasan agama ..

abg. awk.awk ..
sy ngku ,dulu mmg sy yg beria2 nak panggil awk abg ..sbb sy xmau kehilangan awk ..tapi makin lame sy ase sy makin matang ..sy dah bleh terime lau Allah nak amik awk dari sy ..sy xmau mengharap ..sy tkot kecewa ..sy tw ,kite bleh salu doa spya Allah satukan kite ..Tapi sy masih isau ..sbb sy xckup baik ag untok awk!Sy redha lau Allah kurniakan sorg wanita yg lebih baik untok awk ..sy ikhlas .Awk jan isau ,lau sume tu terjadi satu hari t ,saya xkan sedih .saya kan kuat :) sy xkan nangis .sy yakin ng keputusan Allah ..Awk kan salu ckp sy ni kuat.tabah ..kan wak ?sy mesti oke*umm.arap awk xtw yg sy ckp sume ni sebab nak wat awk senang hati:'(


                
          
Awk ..
lau awk sempat bace entry sy nie ,sy arap awk tw ..sy xpnh lupe awk laupon kite jrg contact ..sy salu berdoa awk chat2 ..bukan sy xmau msj awk ..bkn sy xrnduu ..sy rndu awk ..tapi sy xmau calarkan hubungan kite dgn perkara-perkara yg xberfaedah ..bkn sy xingat awk ..bile bkk laptop,sy salu teringat awk sbb desktop background sy letak gambar awk ..bile sy mkn kfc ng kwn2 ,pon sy ingat awk ..sy akan pesan cheesy wedges ,sbb tu yg paling awk suke ..bile sy tgok henfon ,tgn sy ni gatal je na cok awk ..tpi sy cube sabar ..ckit mase je ag wak ..lau btol jodoh antara kite tu ad,maka adalah .sy xpnh isau ..

sy da na tdo nie ..awk jaga diri tw?lau awk ada masalah ,awk ingat kan pe yg sy salu pesan ??SABAR.salu doakan hubungan kite ye wak ??Assalamualaikum..


P/S : sekian .ase tacink ni .papai


APABILA KITA MENCINTAI ALLAH,HAKIKATNYA KITA AKAN MEMILIKI SEGALA-GALANYA.INILAH CINTA YG TIDAK AKAN TERPISAH OLEH RUANG,JARAK,MASA,HARTA DAN KEMATIAN.


Friday, December 23, 2011

CALON SUAMI YG TAKDE FESBUKK PART II

Assalamualaikum wbt ..skg aku na sambung entry aku yg semalam ..hehe ..ada sorg hamba Allah nie message aku kat fesbukk ,sbgai respon pada entry aku yg sebelum nie .Seyes ,aku terharu ..aku baru nak bertatih dlm berblogg nie ..xsgka ada org yg amik port ..so ,untuk hamba Allah yg baik hati tu ,,aku ucapkan ..

                  S Y U K R A N J A Z I L A N :)
                         *Semoga Allah memberkatimu ..wahai saudara seagamaku :)


So, ini message yg di'inbox' ke account fesbuuk aku :)


Dah 10x cuba comment di blog kamu. Tetap tidak berjaya. So, i will comment here. A sign of courtesy to your lovely article.
"Assamualaikum...

Jawapan dari lelaki. Memang sukar untuk dapat yang tak ada facebook. TAPI, memang ramai yang guna facebook untuk kebaikan agama. Kalau tidak berjaya jumpa orang yang tak ada facebook, cari yang gne facebook utk Allah. InsyaAllah, kamu akan dapat yang terbaik.

Jujurnya, yang dicari lelaki yang baik (seperti yang kamu inginkan) adalah si perempuan memandangnya tinggi dan kesudian untuk berubah apabila ditegurnya. Terlalu ramai yang suka lelaki yang baik, yang boleh berikan teguran kepada mereka, tetapi, apabila si suami menegur, si perempuan tidak pula ingin berubah, kerana alasan mereka sudah selesa dengan hidup mereka.

Jadi, dengan senyuman saya lakarkan, lelaki-lelaki baik mana pun, akan bersetuju mengahwini kamu, jika kamu benar-benar mengotakan setiap yang kamu ucapkan di atas. Jadi, kamu~~~, silalah bersedia berubah apabila ditegur, tak kira atas perkara yang sangat berat untuk kamu lakukan. Setiap titik air mata yang kamu titiskan atas betapa beratnya permintaan si suami, membuatkan si suami mencintaimu lebih dari segala isi dunia.

Akhir sekali, kamu berubahlah tanpa menunggu dia mengubah kamu. InsyaAllah, kamu akan dapat yang terbaik.

Semoga Allah merahmati kamu. Semoga Allah memberikan kamu suami yang melayanmu baik. Teruskan berimpian, dan teruskan berharapan kepada Allah~~~

Assalamualaikum..."






#Seyes ,aku terharu sgt bace message tue ..thanks ,again n again :)Aku sgt2 xmenduga akan ad yg masih menyokong impian aku yg xtergapai nie ..wahai hamba Allah yg mendukung impian ku,ini maklum balas dariku ;---*laupon smlm aku da reply.haha


Waalaikummussalam wbt ..
Alhamdulillah ..sy pon xtw knape awk xbleh komen ..bile awk ckp awk komen almost ten times ,im surely shock .amat .no one ever show such interest bout what am I wrote since last night*maybe sbb komen awk ni pjg sgt kott :D ..Thanks a lot ..sy sgt2 terharu ..
terma kasih atas kesudian membaca .

InsyaALLAH ,sy masih lgi dlm proses memperbaiki diri ..mencari apa yg perlu diperbaiki .sy percaya ,yg solehah itu untok yg soleh ..selagi mana sy tdk ubah diri sy kpd yg lbih baik ,maka sy tidak akn diberi seorg bakal imam sesempurna itu ..doa ini xpnh ptus ..terima kasih .harapan ini xpnh pudar .impian ini semakin menyala2 ..insyaALLAH ,apa yg telah sy tulis dan luahkan ,itulah apa yg sy lakukan .Sy tidak menabur janji kosong ..impain terbesar sy adalah menjadi isteri yg solehah ..sy risau ,jika sy tidak melakukan sesuatu yg boleh menggembirakan bakal imam sy ,sy tidak akn diangkat darjatnya menjadi bidadari di syurga nanti ..Alhamdulillah .Teruskan menasihati sy ..Sy ingin terus diperbaiki .Assalamualaikum :)

Hehe ..semangat aku bgun pepagi na update blog nie ..Lau ase ade pape yg perlu aku perbaiki ,inbox me kat fesbuukk .I'll try mybest untok perbaiki mane2 yg perlu ..thanks :)

Sekian <3

                  positive .positive .positive .


              

Thursday, December 22, 2011

CALON SUAMI YANG TADAK FESBUK ??PART I

Assalamualaikum wbt ..ohohoho .kembali aku lagi ini hari entry dgn baru*faham x ??lau ta fhm mmg korg xbpe da tuu :P :---

   
  AKU MENCARI CALON SUAMI YG XDE FESBUUKK :)


Mungkin ke hah ??hohoho .ade x zaman ni lelaki yg ta ad fesbuukk??ade x haa ?*atuk2,pakcik2 pon sume ada kot skrg=.='   Aku dok pikir2 ,ade lagi k org zaman skrg yg ta amik peduli hal cenggini ??logik x impian aku ni ??Ase cam impossible kan ???hehe .If any pon ,im not kind of sure he would fall for me .*odeemmm 

Aku xcomey .aku xpandai .aku xSOLEHAH .Layak x aku dapat bakal suami cmtuu ?Andai Allah kasi aku kesempatan untuk hidup bersama org yg aku idamkan ,promise ,i will try my very best to make him happy .I will .huhu.*ma,na kawen .lalalaaaaa..tbe2=.='


Humm ..calon suami sy ..awak jgn men fesbukk tw ??jgn add pompuan2 kat fesbukk tu ..awk kna syg sy sorg je .sy jnji ,sy akan tgu awk blik keje ..sy akan masak untuk awk .hehe*laupon sy fail bab masak nie :P . Sy janji ,bgun pagi sebelum p keje sy akan iron bju2 awk .Sy akan wat brekfess untok awk .

Bakal suami sy yg xde fessbukk ..
lau awk xbgi sy keje ,sy xkan keje .hehe .laupon time tu sy ad phd :)
PROMISE ..syaratnye ,awk kna bimbing sy ..solehahkan sy .BOLEH kann ??awk kena imamkan sy ..awk kena kejut sy bgun solat subuh tiap2 pagi ..awk kna ajar sy mengaji ..awk kna bgi nasihat ..awk kna keje sungguh2 ..awk kna salu bersama sy .kann kite NAK KEJAR SYURGA SAME2 ??

Huhuhuhu ..tinggi betol ase harapan nie .lau tinggi sgt ,kot susah plak nak gapai kann ??Sy xkesah lau awk cume sorg ustaz biase ..X .sy xpnh kesah .malah sy bangga .sy bangga ,saat sume suami org len p keje pakai bju opis ,awk cume pakai baju melayu ng kain pelikat .sy BANGGA ng awk !kite bersederhana aje kann ??Rasulullah dulu pon ta pakai cntik2 :) ..


ncem ape pakai bju melayu ??kan wak ??
       

Awk oh awk ,wahai bakal imam yg xde fesbukk ..
Sy risau nie ,sy tkot awk jauh dari sy ..sy tkot awk jdi milik org lain .tiap2 hari sy berdoa spya ALLAh temukan sy dgn awk ..xpnh jemu .xpnh putus ..P sy percaya ,jodoh tu kan urusan ALLAH .lau kite xde jodh kat dunia ,xpela ..mugkin ALLAH nak bg awk girl yg lebih baik ..jauuhhh lebih baik .. sbb sy xSOLEHAH :'( .sy tau .sy kena byk ag perbaiki diri sy ,bru ALLAH kasi kite bersama ..


hehehehe :D
   

Awk !!err..awk yg ta ad fesbuukk :P
Awk tgu sy tw ??awk jan masuk minang org len tw ??sy syg awk .tpi kite xbleh bersama ag ..byk ag yg kite kna perbaiki ..kite xbleh msj .xbleh jpe ..nanti sume tu akan kurangkan rase syg kite pada ALLAH .. kite same berdoa .spya kite disatukan diatas sebaik2 jalan ,INSYAALLAH :) awk jga diri baik2 tw ??jgn lupe solat .jan lpe berdoa untuk kite .jan rindu sy ..nanti sy sedih ..sy pon xkan rindu awk *arap awk xtau yg sy tpu :'( 


peliharalah iman kami Ya Allah .
     
Ya Allah ,andai benar dia adalah sebaik2 jodoh yg telah Engkau tetapkan untukku ,maka peliharalah hati2 kami Ya Allah .Jauhkanlah kami dari maksiat .Satukanlah kami di atas sebaik-baik jalan ,yakni jalan yg Engkau redhai .Agar bisa kami pelihara kesucian cinta ini .Agar perasaan cinta kami padaMu tidak berkurang .Amin ,amin ..Ya Rabbal Alamin :)


Sekian untuk entry patik hari ini .hehe

Sunday, December 18, 2011

Fesyen Tudung Mintak Penampo !

Assalamualaikum wbt. kawan2 semua ..hehehee .Juum usha entry terbaru sy:---

                FESYEN TUDUNG MINTAK PENAMPO !!


Korg tw x camane fesyen tudung mtx penampo nie ???hehehheehe .lau korg jupe manusia yg pakai fesyen camni ,korg tampo jek org tu on da spot .Tampo3x !!kasi pengajaran ckit .sbb tu entry aku sentap ckit ni .hehehe


Kat cni aku nak publish sal 2 fesyen tudung je .ehehehhe .fesyen2 ni  dilarang keras lam agama kita .so ,lau korg ase korg pon pkai cenggini ,pas bce post aku ,korg cepat2 tukar okeh ??


Fesyen 1


Fesyen bonggol incik unta ;
Diinspirasikan dari bonggol pakcik unta yg tinggal kat pdg pasir nun jauh di mesir tuh ..ala2 arab gittewww*konon>.<


Korg bacela sendiri hadis tu .terang2 da tudung
cenggini xbleh pakai kann ??




Berat mata yg tgok ,berat lagi kepala
yang memikul.kesian kat kepala tu hah !



Kalau incik unta ni tgok ,,mmg tacink .
ade gak org yg pakai tudung
berinspirasikan bonggol beliau :)



So ,nasihat aku ,xpyhla pakai tudung cmni .kan byk ag cara nak bergaya ???kann ??korg p search kat tenet tuh ,kat youtube ke ..byk kot tutorial kat situ .fesyen pe ,sume pon ad ..aku xckp yg aku perfect bab2 tudung ni .aku pon kekadang pakai shawl tah pape .p bab gaya bonngol pakcik unta nie aku tadak feel na try sbb terang2 kat hadis tu ckp nnti xbau syurga .mmgla seram amat rasenyeee=.="


Fesyen 2

Fesyen cekik leher sendiri;
Diinspirasikan dari gaya org yg nak bunuh diri sendiri dgn mencekik leher beliau.Letak pin kat belakang tudung tu lau boleh nak pin tudung ng kulit2 tuh sekali .bajet lau angin tiup xnmpak rambut.ohohohooho*konon



perlu ke aku highlight hadis tu haaa ??
perlu k ?perlu keeee ??????





cu tgok akak ni .ckit ag nak tercekik nih .lau pakai tudung cmni
xbleh makan byk .t makanan susa nak turun .tersekat
kat leher .ta pasai2 pas mkn leher jadi besar  :D


akak yg baru pas kawin ni pon same2 .haishhh.
da 2x5 ng makcik kat sebelah tuu .xbleh pakai
cenggitu .menyerupai makcik tuu haa =.="





So ,konklusinyeee ,kome jgnla pakai 2 fesyen tudung ni .ooraitee ??jumlaa kite same2 mengingatkan .lau ko nmpak aku pakai cenggini ,ko tampo3x jek aku .ohohoho .lau aku nmpak korg pakai cenggini ,aku xbleh na tampo .t korg bengang ,ahahha.At least aku da ckp kannn ???tamau ikut aku ckp ,,xpe .P xkan xmau ikut pe yg Rasulullah saw ckp ???teheee XD

#tazkirah pilihan hari nie :---

'jgnlah kamu memakai suatu pakaian yg menyerupai kaum lain ,,kerana kamu akan termasuk dalam golongan mereka  :)'

RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL :D


Sekian XD


Saturday, December 17, 2011

Aku Allergic Olahraga =.='

Assalamualaikum wbt .. hehehehe .korg suke olahraga ?????entry aku nie hari pasal :-

                           
 O L A H R A G A


ohohohoho .aku sgtla ta suke pape sukan .hatta sukaneka sekalipon .huahua .aku da mmg dri kecik allergic olahraga .wuhuuuu :O
So ,da mmg kewajipan la dak sem 1 kena amik olahraga sebagai matapelajaran wajib .aduuyaii .mmg sakit limpa aku na p clas olahraga tiap2 ai jumaat pukoi 5 sampai 7 .merana woo >.< ..



Kebetulan la plak kann 2 mgu terakhir ni kteorg diwajibkan untuk wat ujian kemahiran .ujian kmahiran sal pe ??haah .ni yg aku na cite nie .muqaddimah pjg sgt .tehheee :P


Kteorg kna wat 5 ujian kemahiran ..which r :--
 #lari pecut 100 meter
 #lompat yg xberapa jauh

 #lempar cakera
 #lontar peluru
       A 





       N 




       D 


#lompat tinggi =.="


Antara 5 ni ,,sume aku bleh go on kecuali tang yg 1 nie .aku mmg fail bab ni ; LOMPAT TINGGI !!*oodemmm =.="


Jarak antara tilam ng palang tu 0.85m.Sgtla rendah sebenarnyeee .hahahahha.Oleh sebab aku telah di'psikokan' dgn betapa rendahnye palang tuu ,maka aku mmg konfem yg aku bleh lepas ..hahahaha .betapa konfiden dan konfemnyee aku .So ,dan2 dah sampai turn aku ,aku wat lekk jek .amik lajak yg agak jauh dan lari dgn penuh pasaan woo .ahahaha .tpi makin dekat ng palang ,aku ade palang tu makin tinggi .haishh .P xpe ,,aku go on gakk *laupon time aku mmg tw aku xkan lpas .hahaha.


So kesudahannyee ,aku dgn bangganya p langgar palang/tali tuu .ahahahaha .dan konfem2 la ku kna'repeat paper' .erk !mmg time tuu malu gile woo .ad dak laki ag tuh .hadooyaiii .apasal la aku xdiet lu sebelum p lompat tinggi tuh .hahaha .So ,aku aku dgn nekadnye try ag sekali .ahahha .P yg ta bleh blah tuu ,aku berhenti betul2 kat tali tu sambil tgn aku menekan tilam .*bajet cam na men lompat getah cam aku men time kecik2 dulu =.="


So ,sekali lagi ak fail .hukhuk .aku mmg tamo repeat da .fedap gile oh time tuh .uhuhuhu .mtx2 cikgu tu xfailkan aku .Seram gile lompat tinggi tuh .Bis sakit2 bdn .jalan pon cam ketam .haishhh.Tobat ,,aku tamau lompat tinggi ag daa .Seb bek la ad gak kwn aku yg same2 xlulus .ahahha .kurg ckit ase malu aku .So ,pengajarannyeee :---


   #SILA DIET SEBELUM KORG NAK LOMPAT TINGGI :D


**Sila rujuk animasi di bawah untuk penghayatan yg lebih mendalam terhadap entry aku nih XD


Sekian




p/s :watak2 ni mmg wujud in real life pon .ahahahaha
Lukisan xcntik ,,xsemestinya org ta cntikk .hokeh :D
                     













Friday, December 16, 2011

OVERCONFIDENT --aku yg merana :'(

Assalamualaikum wbt ..ta jawab dosee .ehehehehe.Entry sy petang ini :-

           O V E R C O N F I D E N T !!


#Beberapa hari yg lepas ,,aku dgn yakinnya bukak upsi portal untuk check aku punye markah untuk reading skills .ehehehe .dgn yakinnya aku meng'LOG IN' kan diri ..sbb konfem dapat result baaaekkk punyee ..kui3 .*betapa yakinnya aku =.="
so setelah berhempas pulas login pastu kna letak pasword bagai ,,aku berjaya sampai kat page yg berkaitan untuk check markah aku .ohoho .aku xneves ponn .kan aku ni ..................
                                     excellent .
                                  *lau aku neves pon bkn korg tw .hihi

Bile tgok jek aku punye result ,aduhhh .sakit limpa weyhh .T E R U K gileee .aku ulang okehh .T E RU K !!*odeem:'(
over namploh tuu ,,aku cume dapat patploh jek weyhh .teeruukkk tuuuu .Aduh .Aku teringat  Mr. Seva ,lecturer listening and speaking aku ckp ,


     "U better go home and commit suicide laaa




Jan buat weyh .berdose besaq tuue !!bumi xterima  tw x ??
                                                        


.erk !!sakitnyeee hati .rasa cam nak ikut jek ckp Mr.Seva tuuu .huwaaaaa !!konfem la susa aku mau dpt A .hayyaaaa !!!Apa mau buat ini ?huhu .bile pikir blik ,,mmg da sala aku .na ngis pon tkot membazir airmata ..p/s :membazir amalan syaitan hokeh :D

#Aku yg oooverr confident ,padanla ng muka aku .hahahaha .padan muke aku sbb misti susa na score tok final yg ta sampai sebulan je lagi niee .UNTUNGLAAAAA =.='


huhuhu .aku sedih ,tapi aku ta mau ngdu kat mnusia .aku ngdu kat Dia .aku tw Dia fhm pe yg aku ase .mugkin Dia nak uji aku .sbb semakin kita dekat ng Dia ,semakin kuat ujian n dugaan yg Dia bagi .Aku akan wat yg terbaik untuk final nnti .lau perlu score fullmark ,,mmg aku na score lerrr .*perghhhh

Aku teringat status housemate aku kat fesbukk ,,yg berbunyikkk ,,
jap aku copy paste .tunggu :D


Alhamdulillah. terima kasih kerana menghantar peringatan awal yang menunjukkan saya terlalu banyak bermain dan lalai. mungkin teruja dengan suasana baru hingga lupa rentak dan diri yang lama.terlalu awal untuk menyerah. tidak putus asa selagi ada peluang untuk berusaha. ~~~~~~~senyumlahwalauadatangisdidalamnya~~~
huhuhu .so aku pikir2 blik .aku na sedih pon ta gune .life must go on ..aku mau score .yeaahhh !Aku yg teroverconfident .aku ingt subject reading ni ta pyhla na struggle sgt .sekali dapat Doktor yg bgi markah ciput .adehhh .naye tuuuuu .


#so,pengajarannye kawan2 :-
JANGAN OVER CONFIDENT !!
 KATAKAN TIDAK TIDAK DAN TIDAK PADA :


                               OVERCONFIDENT :D


Sekian :)


p/s :terukkan ???huffs
       


                  
                      





Thursday, December 15, 2011

NAPE,,KALAU DULU AKU JAHAT ,SEKARANG AKU BAIK SALAH KE ?

Assalamualaikum wbt.. hahaha.aku mmg ta jemu nak bagi salam laupon ta ad org bce blog aku ..xpelaa .malaikat jawab tuuu .erk*nak sedapkan hati .fuhhh..=.="
                         Entry aku malam ini :-


LAU DULU AKU JAHAT SEKARANG AKU BAIK SALAH KE ??


Huhu .ada org xsuke aku jadi baik..fuuhh.kawan aku plak tuu.kamon.kamon laaa.Aku xmau jadi jahat2 dah.aku nak jdi baik .
weyyhhhh !!*
aku xmara.aku saje je gne tanda seru,bru nmpak meriah.hehe :D

uuukeee .continuee .Weyhhhh !!aku nak masuk syurga faham takk ???aku xmau masuk neraka.nnti aku xbleh jpe ma ng abah aku kat syurga.aku takotttt :'( .Nanti ,,sape yg nak membebel kat aku .sape yg nak mara bile aku kuar lambat blik ??sape na syg aku weyhh ??

kawan oh kawan ..


lau aku masuk neraka sape nak jadi bidadari suami ak ??*
bakal suami.ak xkawin ag .pliss ,ta pyh wat muke frust tuue .ahakszzz :D

sahabat oh sahabat ..


kau ta suke ke tgok aku masuk syurga??kau xnak pimpin tgn ng aku lam syurga??kau xnak teman aku jalan2 kat taman2 syurga??sampai limpa kau ..aku nak rase sume tuu .aku xmau kena seksa ng api neraka.aku xsuke panas.AKU TAKOTTT :'(


teman oh teman ..


walaupon entry aku kali ni ade ckit nak jdi cam surat xrasmi ,,ahh aku xkiree .aku nak gak ckp ,,kau ta bleh la ckp cmni kat aku .aku nak jadi BAIK ni.aku ulang ,,B A I K .kau patut sokong aku .bukan hentam aku .zaman2 muda dulu mmg la aku ngku aku JAHAT .okehokeh .p tuuu sume dulu laaa .

                    p/s : AKUSENTAPNGANKAU


Xbaik ko kutuk aku cmtuu .aku pon ada ati pasaan gakk .aku bukan spongebobsquarepants*refer pada gambar di bawah

cumel kan beliau???





Aku bukan patrickstarfish*wutthefishh.opps

Berat aku lebih kurang berat beliau :D




    Aku nak jadi hamba yg ALLAh syg..aku nak bhagiakan ma ng abah aku .aku nak jadi isteri yg solehah .kau kutuk la aku lagi .aku suke dapat pahala feri ni*free,Bm aku fail.tq   .Pape pon ,,aku syg kau .kite ttp kawan .sampai nyawa aku kat halkum ni hah .ooraitee ??

sekian,terima kasih XD